Der skal blomster til!

12. jun 2018

Grønt er ikke kun godt for øjnene – det skaber også stemning og gør jeres gæster gladere. På OCC står Bente, vores faste blomsterbinder gennem snart 12 år, klar til at sætte kronen på værket ved jeres næste arrangement.

Uanset hvor mange eller få I er, spreder friske blomster glæde blandt mennesker. Bente Kjølby, eller ”Bente Blomst” er kvinden med de grønne fingre på OCC – vi har talt med hende om at få alle typer af møder til at blomstre.

Hvad går dit job ud på?
Jeg sørger for at der altid er nye blomster på hele OCC og i vores VIP-lokaler på Nature Energy Park. Det er både udendørs, i receptionen, alle fællesarealer og i mødelokalerne og -salene. 

Hvorfor er det vigtigt at have friske blomster og planter på et konference- og kongrescenter?
Liv skaber liv, og vi elsker jo alle sammen at se på friske blomster. Friske blomster signalerer, at man har gjort noget ud af tingene, og at man har gjort en indsats. Præcis som vi kender det hjemmefra. Vi får rigtig mange positive kommentarer på vores blomster, så det er virkelig noget gæsterne lægger mærke til.

Hvordan vælger du hvilke blomster/planter der skal være til et givent arrangement?
Jeg har jo mine standard-opsætninger med årstidens blomster, alt efter hvordan mødelokalet eller -salen er sat op. Hvis det skal være noget ekstraordinært, så har jeg en tæt dialog med projektlederen – eller direkte med arrangøren – så de får det præcis som de gerne vil have.

Jeg gør meget ud af matche blomsterne til arrangørens logo eller faste farver, så det hele hænger sammen i lokalet. Som regel vælger jeg ud fra tidens blomster, men hvis det skal være noget helt specielt, som for eksempel blå roser, så bestiller jeg dem specifikt hos en af mine forskellige leverandører.

Laver du også blomster til enkeltpersoner?
Det gør jeg. Ofte er det en gæstetaler eller jubilar der skal have en buket, og så kan jeg næsten altid binde noget på dagen. Det er dejligt at kunne hjælpe vores gæster med at glæde andre.

Hvad er din største blomsterbestilling du har lavet?
Det må være JBK Horse Shows (stort ridestævne med ekvipager fra hele Europa [red.]. Her stod jeg for alt, lige fra opsætninger på den røde løber, ampler i loftet, buketter på VIP-bordene og de store udsmykninger på selve ridebanen. Det var en kæmpe opgave – men fantastisk at være med til.

Er du glad for arbejde med blomster på OCC?
Jeg elsker mit job! Der er sket så meget de sidste 12 år, og der er aldrig to dage, der er ens. Der er en meget stor grad af selvstændighed i mit arbejde, og jeg kan se at det gør en kæmpe forskel på stemningen og humøret til en konference, når gæsterne bliver mødt af friske blomster når de træder ind ad døren. Jeg kan ikke forestille mig at lave noget andet.