Ser du månen, Daniel – foredrag m. Daniel Rye

398 dage som gidsel hos Islamisk Stat.
Få et sjældent indblik i en gribende historie – en historie, hvor virkeligheden overgår fantasien.

Daniel Rye blev som freelancefotograf under en reportagetur i Syrien i 2013 pågrebet og taget til fange af terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien.

I dette foredrag fortæller Daniel Rye levende, åbenhjertigt og med rystende detaljer om sit fangenskab hos Islamisk Stat. Her giver han et sjældent indblik i det mareridt, han gennemlevede som gidsel – en på én gang forfærdelig og gribende historie, der vil holde dig opslugt fra start til slut.

I 13 måneder blev Daniel holdt som gidsel af ISIS sammen med 23 andre vestlige gidsler, og han var det sidste gidsel, som slap levende fra Islamisk Stats berygtede fængsel i den syriske by Raqqa. Efter løsesumsforhandlinger løslades Daniel d. 19. juni 2014, hvorefter IS i sommeren 2014 dræber de tilbageværende gidsler og Daniels medfanger, én efter én.

Daniel står nu frem og fortæller sin grufulde historie. Hør bl.a. hans dramatiske og gruopvækkende historie om:

-Hvad det vil sige at være gidsel hos ISIS.
-Hvordan mennesker overlever tortur og fangenskab, skaber venskaber og bevarer håbet, når det ser allermest sort ud.
-Hvor svært det er at vende tilbage til en helt almindelig hverdag igen.

En hudløst ærlig, levende og sjælden beretning om et 13 måneder langt mareridt, der for Daniel heldigvis endte med frigivelse. Daniels oplevelser skildres også i Puk Damsgaards bog ”Ser du månen Daniel” (udgivet oktober 2015).

Pris: 299 DKK
Dato: 07. apr 2021
Tidspunkt: 19.00-22.00