Det er vigtigt altid at have en god backup-plan

05. nov 2019

Findes der noget mere frustrerende end en pop-up med ”ingen forbindelse til wifi”? Det kunne måske være, når du tager opladeren til din bærbar frem og finder ud af, at du har pakket den forkerte… Men bare rolig, på OCC står Martin Hansen klar til at løse de tekniske udfordringer, du kan støde på ved dit arrangement.

Bevæbnet med ekstra kabler, et skarpt hoved og fingersnilde leverer Martin sikker og hurtig service til OCC’s gæster. Her kan du møde manden, der er vild med en god udfordring – og som har styr på teknikken på OCC.

Hvad går dit job ud på?
Jeg sørger for, at teknikken og internettet altid virker til de mange forskellige messer og kongresser her på OCC. Når gæsterne kommer i huset, står jeg klar til at hjælpe – og skulle der opstå udfordringer med gæsternes udstyr midt under en kongres, er jeg på pletten med det samme.

Hvad er det vigtigste ved dit job – hvad sætter gæsterne mest pris på?
Det vigtigste ved mit job er, at teknikken virker, når gæsterne kommer i huset. De har investeret både tid og penge i arrangementet, og så er det vigtigt, at det hele bare spiller.

Faktisk kan man sige, at det mest optimale er, hvis gæsterne slet ikke ser mig. Men er der udfordringer med teknik og udstyr, så er mit job at levere hjælpen hurtigt – og gerne som god og glad service.

Hvilke udfordringer har gæsterne typisk med deres AV?
Gæsterne har ofte meget forskelligt udstyr med, som de skal have hjælp til at koble til netværket. Mange gæster kommer med helt nyt udstyr, og det er altid spændende. Så skal jeg nemlig finde en løsning, vi aldrig har prøvet før.

Andre udfordringer er manglende stik, glemte konvertere og forkerte kabler. Her handler det om at finde en god løsning hurtigst muligt, så gæsterne kan komme i gang – eller videre – hurtigst muligt.

Hvilke arrangementer på OCC har været mest udfordrende?
Da vi havde ESL herude, var det første gang, vi prøvede kræfter med professionel e-sport, og det gav en del forskellige udfordringer. Vi skulle blandt andet finde ud af, hvordan vi fik lavet netværket helt optimalt. Der blev sat to forskellige netværk op fra to forskellige udbydere – så, hvis den ene udbyder gik ned, kunne vi hurtigt skifte til den anden udbyder.

Det var en rigtig god løsning, som andre kunder også sagtens kan have gavn af ved større arrangementer. Generelt er det vigtigt altid at have en god backup-plan.

Hvorfor er det spændende at arbejde med teknik på et kongrescenter?
Jeg møder en masse forskellige mennesker, og alle har forskellige udfordringer. Jeg løser opgaver inden for alt fra messe og konference til fodbold, musik, vores hoteller og Odense Eventyr Golf.

Det er meget sjældent, at jeg har to dage, der er ens. Selvom jeg har lagt en plan for dagen, så stikker det altid i en helt anden retning 10 minutter efter, jeg er mødt ind. Det er jeg vild med. It er noget, der konstant udvikler sig, og det betyder, at jeg konstant udvikler mig.