Kai Thor bliver til Smag&Smil

14. sep 2020

I mere end 45 år har virksomheder, private og offentlige instanser på hele Fyn fået firmafrokosten og festmaden leveret af kokke og smørrebrødsjomfruer fra det odenseanske cateringfirma, Kai Thor. Nu tager gastronomerne på Svendborgvej et stort skridt ind i fremtiden med nyt navn, ny ledelse og ny organisation.

– Kai Thor kunne i princippet lige så godt være navnet på en elektrikervirksomhed, siger Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event, der er moderselskab for netop Kai Thor.

Efter en travl start på året gav corona-lukningen af samfundet ledelsen i Kai Thor mulighed for at gøre status og reflektere. Konklusionen var klar: på den anden side af krisen lå et stort potentiale for at udvikle forretningen – men det krævede nytænkning på en række forskellige områder.

Nyt navn og nye mennesker
Nu præsenteres resultaterne af de forgangne måneders arbejde – og der er skruet på mange knapper på Svendborgvej. Først og fremmest ændrer Kai Thor dags dato navn til Smag&Smil.

– Vi har gjort os mange tanker om vores navn, og kom i sidste ende frem til, at der var behov for i højere grad at udtrykke, hvad vi står for: god mad med masser af smag, der bringer glæden frem ved bordet, fortæller Enrico Augustinus.

Det er dog ikke kun på facaden på Svendborgvej, navneskiltet skiftes ud.

Allerede i foråret kunne den daværende direktør i Kai Thor, Mark Blæsbjerg, annoncere, at han byttede cateringbranchen ud med IT-verdenen. Hans afløser, Rasmus Fredslund, kommer med en baggrund fra bl.a. Fazer og Compass, og glæder sig over fra starten at kunne sætte sit præg på forretningen:

– Der ligger meget i et navn og en visuel identitet, og rebrandingen gør, at vi fremover vil have markant lettere ved at vise nye kunder, hvad de kan forvente fra os, fortæller han.

En del af noget større
Den nye mand i direktørstolen får, samtidig med navneskiftet, ansvar for en noget større forretning end sin forgænger. Smag&Smil dækker nemlig fremadrettet over alle F&B-aktiviteter (mad og drikke, red.) i hele Odense Sport & Event.

– Vi har på Svendborgvej og i Odense Congress Center to forskellige typer køkkener, der til sammen giver os nogle helt unikke muligheder for at levere mad af høj kvalitet til mange forskellige typer arrangementer og kantiner. Nu samler vi dem under ét, så vi kan udnytte synergierne mellem de to, til glæde for vores kunder og samarbejdspartnere, forklarer Rasmus Fredslund.

Kai Thor har gennem alle årene været kendt for at levere frokostordninger og event-mad på et højt niveau. Det kommer ikke til at ændre sig – faktisk vil de nuværende kunder ikke opleve den store forandring, hverken i samarbejdet eller på bordet.

– Vi har heldigvis et stort antal tilfredse kunder gennem mange år. De kan fortsat se frem til præcis samme service fra vores side og de samme stemmer i telefonen, når de ringer, fortæller direktøren.

Meyers-profil i bestyrelsen
Sammen med tiltrædelsen af Rasmus Fredslund har bestyrelsen i Smag&Smil fået tilgang af en markant profil i det danske gastronomiske landskab, i skikkelse af Jens Christian Andersen, der har en fortid som direktør i catering-delen af Meyers-koncernen.

Han har tidligere stiftet bekendtskab med Odense Sport & Event, og ser frem til at bidrage til den videre udvikling af både menukort og drift i Smag&Smil:

– Jeg har haft den store fornøjelse at møde en spændende organisation med utrolig engagerede og ambitiøse medarbejdere. Jeg er derfor glad og stolt over at kunne fortsætte samarbejdet i en ny kontekst og understøtte ledelsen i den fortsatte rejse, ikke mindst med min passion for at skabe innovative mad-oplevelser til erhvervslivet, fortæller han.

Om styrkelsen af bestyrelsen forklarer Enrico Augustinus:

– Jens’ tiltrædelse sker i tråd med udviklingen i andre af vores selskaber i Odense Sport & Event, hvor vi i højere grad vil have specialister siddende i de respektive bestyrelser. Jeg glæder mig til at få Jens ombord, som jeg kender fra vores samarbejder med Meyers Group, og forventer, at han vil være en klar styrkelse af vores aktiviteter på F&B-området.