Odense Sport & Event køber Stella Maris Hotel de Luxe

31. aug 2021

Det smukke badehotel Stella Maris Hotel de Luxe i Svendborg bliver en del af Odense Sport & Event. Hotellet passer perfekt ind i Odense Sport & Events strategi og ønske om at skabe unikke fynske oplevelser for koncernens kunder og store netværk.   

Odense Sport & Event køber Stella Maris Hotel de Luxe i Svendborg.
Den fynske underholdningskoncern overtager det smukke badehotel fra Vejrø Gruppen og styrker dermed det forretningsben, som i forvejen tæller det nyåbnede og luksuriøse byhotel, Hotel Odeon, i hjertet af Odense.

”Siden vi skabte Odense Sport & Event i 2006, har vi sigtet efter at skabe et fyrtårn inden for underholdning og oplevelsesøkonomi på Fyn. Derfor passer Stella Maris også perfekt ind i vores koncern. Stella Maris har måske Danmarks bedste beliggenhed og er et fuldstændig fantastisk hotel, som vi faktisk længe har haft i kikkerten til at supplere vores position i Odense,” siger bestyrelsesformand for Odense Sport & Event, Niels Thorborg.

Han kalder selv Stella Maris Hotel de Luxe en ”sleben diamant” takket være den nu tidligere ejer, Vejrø Gruppen.
Hotellet med udsigt over det sydfynske øhav i Svendborgsund og adgangen til den særlige fynske muld skaber ifølge Niels Thorborg et unikt møde mellem fynsk gastronomi og luksusbadehotel, hvilket fortjent har kastet flere priser af sig, blandt andet prisen som årets hotel i Danmark i 2017 hos tjenesten Trivago.

”Vejrø Gruppen har lavet et enestående stykke arbejde med at tilbygge og modernisere hotellet og har fået skabt den helt særlige stemning og atmosfære, som i dag møder alle Stella Maris’ gæster. Så da muligheden opstod, var vi klar til at indgå i forhandlinger. Vi er fantastisk glade og taknemmelige for, at vi er nået i mål efter en på alle måder god og meget konstruktiv proces med sælger,” siger Niels Thorborg.

Videreføres med samme værdier
Vejrø Gruppen tæller også Vejrø Resort og er ejet af Kim Fournais, CEO og founder af investeringsbanken Saxo Bank.
Kim Fournais glæder sig over salget, og at Stella Maris Hotel de Luxe bliver videreført af stærke, fynske kræfter og i samme ånd som den tidligere ejer.

”Vi skabte Stella Maris Hotel de Luxe og Restaurant Stella Maris på en kompromisløs tilgang til god service, et fokus på ærlighed, enkelthed og lokale råvarer og med ønsket om at skabe uforglemmelige oplevelser. Det kan jeg med stolthed sige, at vi er lykkedes med. Derfor glæder det mig naturligvis også, at vi nu kan give Stella Maris videre til en lokal køber, der har samme ønske om at skabe unikke øjeblikke,” siger Kim Fournais.

Fremadrettet ønsker Vejrø Gruppen at fokusere hele sin indsats på Vejrø.

Enestående oplevelser for koncernens netværk
Hos Odense Sport & Event ser direktør Enrico Augustinus frem til at tilføje Stella Maris Hotel de Luxe til koncernen, der ud over Hotel Odeon også tæller Odense Congress Center, cateringvirksomheden Smag&Smil, koncertarrangøren Live Culture, Hotel Odense, Odense Eventyr Golf og fodboldklubben OB.

”Med Stella Maris som en del af vores koncern ser vi nogle meget spændende muligheder for at skabe flere synergier mellem vores forretningsben ved at kombinere vores tilstedeværelse i Odense med nye muligheder i Svendborg. Det kunne fx være en luksusuge med fokus på fynsk gastronomi og overnatninger på først Hotel Odeon tæt ved det nye H.C. Andersens Hus efterfulgt af nogle overnatninger på Stella Maris,” siger Enrico Augustinus og fortsætter:

”Samtidig kan vi overfor vores store netværk i Odense Sport & Event også sætte flere unikke oplevelser i spil. Fx kunne vi koble vores adgang til de største danske kunstnere med gastronomiske oplevelser på Stella Maris og på den måde tilføre værdi til alle parter. Vi ser meget frem til, at vi kan vise vores netværk, hvad Stella Maris kan byde på.”

Parterne ønsker ikke at oplyse købssummen.

Kort om Stella Maris:
Stella Maris Hotel de Luxe har til huse i en gammel palævilla ved Svendborgsund. I 2014 åbnede det nyrenoverede hotel med 36 unikke værelser og plads til 80 mødegæster. Værelserne er indrettet med inspiration fra New England-stilen og dekoreret med blå farver inspireret af himlen og sundet udenfor. Stedets restaurant, Restaurant Stella Maris, er kendt for sin gastronomi og sit fundament i lokale råvarer. Se mere på www.stellamaris.dk

Kort om Odense Sport & Event
Odense Sport & Event A/S blev stiftet den 1. maj 2006 som en fusion mellem Odense Congress Center A/S og Odense Boldklub A/S. I dag består koncernen af fem forretningsben og tæller Odense Congress Center, Hotel Odeon, cateringvirksomheden Smag&Smil, koncertarrangøren Live Culture, Hotel Odense, Odense Eventyr Golf og fodboldklubben OB. Seneste tilføjelse er Stella Maris de Luxe. Se mere på: www.ose.dk